"RAKYAT PERLU TAHU SEKARANG......TAMING SARI DI TANGAN JEBAT."

Monday, 30 April 2012

SIAPA GANAS???


Isunya dah jadi isu siapa yang ganas. PM Najib kata demonstran yang ganas. Bersih gagal kotakan janji untuk suatu perhimpunan aman. Kata beliau lagi, pihak kerajaan akan dedahkan bukti-bukti yang menunjukkan keganasan dilakukan oleh para demonstran terhadap anggota polis. Di pihak pembangkang, kerajaan Najib dan polis dipersalahkan terhadap keganasan yang berlaku.

Siapakah akhirnya yang akan menang bicara di hadapan rakyat? Kebenaran akan tersingkap juga akhirnya meskipun media yang dikongkongi oleh kerajaan Najib cuba menggelapkan bukti sambil tangan-tangan pihak KOTOR cuba memanipulasi keratan berita dan gambar.

Aku sedar kalian akan permainan jahat kerajaan Najib. Kenapa Najib beriya-iya cakap tentang keganasan pada 28 April 2012? Mengapakah tidak keluar walau  sepatah dari mulut beliau dan gerombolan mereka tentang isu 8 tuntutan Bersih? Kenapa tak ulas tentang daftar pemilih, tentang media yang tidak adil dan keahlian Pengerusi dan Timbalan Pengerusi SPR dalam UMNO?

Andai dalam tengkorak puak-puak ini tersusun indah deria otak, sudah pasti mereka terfikir siapa yang mahu jadi begitu bodoh untuk mendedahkan diri pada risiko undang-undang, gas, panas terik, terkaman polis di samping pengorbanan wang dan masa. Adakah sekiranya PM Najib dan gerombolannya melunaskan tuntutan Bersih 2.0, maka akan terjadi aktiviti DUDUK BANTAH itu? Dan apakah PM Najib tidak sedar bahawa versi Bersih 4.0, 5.0 dan seterusnya akan berlaku selagi ketelusan dan ketulusan tidak berlaku dalam pilihanraya di Malaysia?

Mengapakah mesti jadi begitu jahat untuk tidak memahami kehendak rakyat? Selesaikah masalah negara kalau PM Najib terus duduk bincang siapakah pengganas dalam Bersih? Berilah seribu bukti pun, rakyat yang berang akan terus bangkit menuntut hak. PM Najib dan gerombolan mesti tahu bahawa RAKYAT SUDAH HILANG RASA TAKUT. Yang belum rakyat buat ialah mengadakan ‘Hari Kemarahan’ seperti yang dilakukan oleh rakyat Mesir di Dataran Tahrir.  Bagaimana nanti sekiranya Bersih menganjurkan Hari Kemarahan selepas PRU13 nanti sekiranya terbukti BN  menang dengan penipuan?

Tuntasnya, di samping kita dedahkan bukti-bukti penipuan SPR, persengkokolan JPN, keganasan UMNO dan gerombolan mereka, Bersih hendaklah meneruskan bicarakan  rasional 8 tuntutan sehingga menyerap ke seluruh akar dan umbi. Biar akhirnya masyarakat kota dan desa sama-sama berkongsi maklumat yang terkini dan benar. Maka  jangan sekali-kali kita tenggelam dalam polemik ‘siapa yang ganas’ sehingga terabai teras tuntutan perjuangan kita.

AntiKarat.

No comments:

Post a Comment