"RAKYAT PERLU TAHU SEKARANG......TAMING SARI DI TANGAN JEBAT."

Sunday, 24 July 2011

BN/SPR TUNGGU APA LAGI? PENUMBUK?

Tak nampak BN/SPR akan penuhi lapan tuntutan Bersih 2.0. Dah hampir sebulan masa diberi, tiada tindakan konkrit. Baru dua tuntutan disentuh. Itu pun macam terpaksa saja. Main baiki sikit di sana, sikit di sini. Tak layan sangat, takut jugak. Layanlah main-main. Janji tak banyak mencederakan UMNO/BN. Kasilah sikit penawar hati dalam hal undi pos. Kini lain pula mainnya. Diminta dakwat kuku, dibaginya biometrik yang berganda-ganda kosnya. Baik sungguh hati SPR ni.

Kenapa bersungguh sangat tak nak dakwat kuku ni? Cubalah dulu sekali. Lepas PRU13 nanti, boleh nilai bagus atau tidak. Apa susah sangat. Takut apanya? Kan lebih murah daripada biometrik. Ke mana perginya dakwat kuku yang telah dibeli berjuta rial dulu? Kalau simpan, keluarkanlah untuk PRU13. Ke dah rosak, 'expired'?

Kalau cakap kasar, marah. Kamu bazirkan begitu saja duit cukai rakyat sampai main juta ringgit. Ada alasan kamu, kata dakwat kuku disabotaj. Siapa yang nak sabotaj masa PRU12 dulu. Polis buat apa? Belum jumpa lagi pihak yg nak sabotaj tu? Cakap kasar, marah. Bulu yang halus kau jumpa. Sabotaj bukan kerja bulu. Ini kerja manusia. Takkan tak jumpa puak yang kau dakwa nak sabotaj tu?

Baru dua perkara, BN/SPR dah banyak lenggoknya. Lidah lebih daripada biawak. Biawak bercabang dua. Kamu ni bercabang empat. Nanti apa pula alasan kamu tentang media yang adil. Mesti kamu ada, pembangkang dah ada Harakah, Roket dan internet. Lagi hujah bangang. Tak nak kamu banding dengan apa yang UMNO/BN ada?

Bagaimana pula dengan daftar pemilih? Biar begitu sajakah sampai PRU13 nanti. Guna yang ada 88 orang pengundi serumah? Guna yang ada seorang pengundi yang ada dua alamat? Guna nama orang mati? Kamu kata pembangkang tiada bukti. Nak bukti apalagi? Kan Azmin dah bagi. Pemimpin pembangkang dah kemukakan bukti. Ramai blogger dah dedahkan?  Bukti apalagi yang kamu nak? Nak penumbuk pulak?

Ada lapan tuntutan semuanya tu. Dengar-dengar PRU13 dah tak lama lagi. Nanti kamu kata tak sempat laksanakan pulak tuntutan tu. Habis kenapa tak bergerak ke arah itu sekarang? Segera! Nak tunggu apa lagi? Tunggu Bersih 3.0?

No comments:

Post a Comment